MGGA

Veranderen door vakantie

De scholen bij mij in de buurt zijn weer begonnen. Ik stond gisteren weer ouderwets in de file en ik hoorde ook iemand zeggen: ‘nu gaat alles weer z’n gangetje’.  Onderweg naar mijn afspraak zat ik over die uitspraak na te denken. Waarom zou je dat willen, alles weer gewoon zoals het was? In de vakantie veranderen we van omgeving en doen we hele andere dingen dan tijdens een normale week. Maar eenmaal terug op het werk gaan we het liefst weer doen wat we altijd al deden.

 

Doe elke week iets nieuws! Iets wat je niet eerder hebt gedaan of zo lang geleden dat je je niet meer kan herinneren hoe het was. Voorbeelden?

  • Breng wat kleur aan in je werkomgeving. Een plant en een nieuwe foto maken de uitstraling al heel anders. En verandering van uitzicht is een belangrijk onderdeel van vakantie.
  • Lunch met collega’s van andere afdelingen. Op vakantie vinden we het leuk om nieuwe mensen te leren kennen dat kan op kantoor ook.
  • Bel klanten waar je een tijd niets meer van hebt gehoord. Het aanhalen van oude contacten kan heel leuk zijn.
  • Ga eens op een andere locatie werken met je team. Ik was ooit bij een bedrijf die een paar dagen met elkaar op Tenerife gingen werken. Overdag op het terras met de laptop en op tijd stoppen en genieten van het land.
  • Fiets of loop naar je werk. Of een deel van de route, nog gezond ook. Als ik zelf ergens een afspraak heb dan parkeer ik vaak op 10 minuten lopen om even te bewegen.

Door iedere week iets nieuws te doen, blijf je frisser tegen je werk aankijken. Blijf je jezelf verbazen. Want het dagelijkse gangetje, dat is ondertussen een uitgesleten pad.

Geniet nog even van je vakantiestemming! Ik ga lekker een rondje fietsen!

 

 

 

Joost Smaardijk

Ondernemen is veranderen, want de markt is altijd in beweging. Digitalisering biedt grenzeloze mogelijkheden, maar wat is wijsheid? Begin bij het begin: uw onderscheidend vermogen

Neem contact op met Joost